ZOEKEN

Advertentie

TOP PRESTATIES VOOR RICHARD SPAAN TIJDENS HET EK TWIRL IN ITALIŽ

Op 15 Juli 2017 door Redactie

Vorige week was het dan eindelijk zover het EK Twirl in Italië van de WBTF/NTSB. Richard Spaan van Twirlvereniging Infinity had zich hiervoor geplaatst tijdens de selectie wedstrijd van de NTSB met zijn Freestyle en met het Nationale Team.

Op maandag 3 juli vertrokken Richard Spaan en Ria Spaan (coach) met de gehele equipe vanaf Schiphol naar Italië. Daar aankomend beseften we allemaal dat het een zware week zou worden omdat de weersverwachting voor deze week boven de 30 graden aangaf en er geen airco aanwezig was in de sporthal waar deze competitie gehouden werd.

Maar alle sporters van de equipe zijn zo gemotiveerd dat ook de warmte geen probleem hoeft te zijn. Op dinsdag en woensdag volgden er trainingen van 3 á 4 uur of meer en op woensdagavond de opening van het EK Twirl.

Donderdag mocht Richard eindelijk van start met het verplichte onderdeel Short Program. Op vrijdag dan eindelijk zijn Freestyle. Wow wat is Richard weer enorm vooruit gegaan het afgelopen jaar. Prachtige vloerlijnen zette hij neer, perfecte uitstraling zoals hij dat kan en kippenvel, ook voor de thuisblijvers die het op de livestream hebben meegekeken. Helaas zat Richard niet in de finale maar een verdiende mooie 14e plaats in een klasse met Senior Heren waar je u tegen zegt.

Op zaterdag mocht Richard weer de vloer op met de Kanjers van het Nationale Team onder leiding van Patrick Noortheim. Wat gingen ze goed op de vloer en terecht een dikke finale plaats ontvangen. Op de finaledag werd het ongelooflijk spannend. Het Team stond als 3e geplaatst in de finale en nu moesten ze proberen die plek te behouden. En dit lukte!! Wat een opluchting om na het team van Italië en Frankrijk de Bronzen medaille in ontvangst te mogen nemen en op het podium te staan. Het harde werken is beloond.

Na een gezellige feestavond en afsluiting vertrokken we maandag 10 juli met de gehele equipe weer richting Nederland. Weer een hele ervaring rijker met dank aan de NTSB en een heel jaar voor de boeg om ons klaar te maken voor het WK Twirl voor volgend jaar dat deze keer in Amerika gehouden wordt.

Meer weten over Twirlvereniging Infinity kijk dan op www.infinitytwirl.webs.com