ZOEKEN

Advertentie

DSV KAN HATTEM NIET VAN PERIODETITEL AFHOUDEN

Op 18 November 2017 door Redactie

DSV is er zaterdag 18 november niet in geslaagd koploper v.v. Hattem van de 1ste periodetitel af te houden. Na 90 minuten stond er een geflatteerde 4 – 1 nederlaag op het scorebord. De ruststand was 1 – 1 maar in de tweede helft haalde Hattem op cruciale momenten de trekker over…..iets wat DSV verzuimd had, temeer omdat er meerdere mogelijkheden waren.

In een goed eerste helft nam DSV terecht een 0 – 1 voorsprong toen keeper De Weerdt een schot van Alfred Hofmeijer niet klem kreeg en Gerrit Hoekert attent was. Maar nog voor rust scoorde ook Hattem tegen via een goed lopende aanval over links. DSV gaf goed partij en Hattem had zichtbaar moeite met het spel van de Doornspijkers.

De eerste 10 minuten van het tweede bedrijf waren achteraf beslissend. Hattem scoorde wederom via de linkerkant en kwamen daardoor op 2 – 1 , maar DSV had daarvoor en daarna al enige kansen laten liggen. Alfred Hofmeijer schoot net over en Martijn v.d. Bosch nam teveel tijd in de 16 om uit te halen. Ook anderen hadden het vizier niet op scherp.

Hattem kwam enigszins goedkoop aan hun 3e en 4e treffer in de resp. 81e en 84e minuut. Bij de 3 – 1 stond de aanvaller volkomen vrij en ging de DSV-goalie niet vrijuit, de 4 – 1 ontstond na een te korte terugspeelbal toen de achterhoede al enige tijd alles of niks speelde.

DSV zakt door deze nederlaag naar plek 8. Zaterdag 25 november wacht de thuiswedstrijd tegen Zwolse Boys. De oranjehemden missen dan Martijn Lieferink wegens werkverplichtingen, de aanvang is 14:30 uur.

Gerelateerde nieuwsitems