ZOEKEN

Advertentie

VSCO'61 GAAT WINTERSTOP IN MET BELANGRIJKE OVERWINNING OP ZAK

Op 17 December 2017 door Redactie

In een matige wedstrijd op zaterdag 16 december heeft VSCO'61 in Arnhem een nutige overwinning behaald op ESA. Op sportpark Rijkerswoerd stond na negentig minuten een verdiende 3-0 stand op het scorebord In het voordeel van de kanaries.

In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk weinig noemenswaardig. Beide ploegen konden geen vuist maken. ESA bleek over een paar handige en snelle spelers te beschikken, waar wel dreiging vanuit ging. Maar echte kansen leverde dat het eerste half uur niet op. VSCO'61 kreeg wel twee goede kansen, maar eerst Rinse van der Velde en daarna Dominique van de Grift hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant was het goed dat Arjan ten Klooster een inzet van een van de spelers van ESA kon toucheren, zodat de bal via de paal weer in het veld terecht kwam. Op slag van rust kwam VSCO'61 toch op voorsprong. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Thomas van de Kolk. Hij legde deze perfect op het hoofd van Dominique van de Grift. Laatstgenoemde kopte de bal beheerst binnen.

Na rust probeerde ESA de bakens te verzetten. Maar het bleek machteloos en VSCO'61 was na de thee dan ook duidelijk de betere ploeg. Halverwege de tweede helft werd Gerwin de Leeuw goed aangespeeld op rechts. Zijn afgemeten voorzet belandde via het hoofd van opnieuw Dominique van de Grift in de touwen. ESA probeerde het nog wel, o.a. door het inbrengen van verse spelers, maar de overtuiging ontbrak. VSCO'61 kreeg meer en meer ruimte wat uiteindelijk resulteerde in een derde doelpunt. Goed doorzetten van Rinse van der Velde leidde er toe dat hij vanaf de achterlijn Roel Wolff voor open doel kon brengen. Die liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en bepaalde zo de 3-0 eindstand.

VSCO’61 gaat redelijk tevreden de winterstop in. Het bezet nu met 15 punten uit 11 wedstrijden de achtste plaats en ligt daarmee voorlopig op koers voor het behalen van de doelstelling dit jaar en dat is handhaving in de tweede klasse.